Tarinani

TARINANI – JOOGAPOLKUNI!

Olen jooga- ja perheliikuntaohjaaja Turusta. Olen ammatiltani liikunnanohjaaja ja olen erikoistunut lasten ja nuorten erikoisosaamisalaan. Jo tehdessäni päättötyötäni 1996 psyykkisestä valmennuksesta, minua kiehtoi henkinen hyvinvointi ja terveys. Asuessani Alankomaissa yli kymmenen vuotta sitten tutustuin pilatekseen ja joogan maailmaan. Tämä maailma vei minut mukanaan ja opetti minulle, kuinka kokonaisvaltaista liikunta voi olla – jäin kertaheitolla joogan koukkuun! Kehon syvällinen hahmottaminen sisältä ulos päin oli jotain aivan uutta. En ollut ennen näin voimaakkaasi pääsyt sellaista kokemaan. Astmaatikkona opin hengittämämään oikein – käyttämään keuhkojani uudella tapaa, sain jättää kaikki lääkkeet pois – tämä oli minulle suuremmoinen kokemus ja suuri oivallus joogan voimasta!

Suomeen palatessani päätin kouluttautua joogaohjaajaksi kansainvälisen Yoga Alliancen (RYT 200h) alla. Kouluttautuin Hathajoogaohjaajaksi 2011 Aurajoogassa. Valitsin Aurajoogan lämmön ja sen kodikkaan tunnelman takia   – lämmössä joogaaminen oli joogaunelma, joka vei minut mennessään kylmässä Suomessa. Olin kiireinen perheenäiti, joka odotti kolmatta lastaan – lämmitetyssä salissa joogaaminen helli niin kehoa kuin mieltäkin ja auttoi palautumaan arkeen kohdistuvasta rasituksesta, kiitos Hanna Mannisen pilateksen ja Tiina Partsin lempeän hathajoogan. Koulutuksen jälkeen aloitin omat tuntini Aurajoogassa: lämpöjoogaa, yinjoogaa, raskausajan joogaa ja corejoogaa.

Olen lisäksi kouluttautunut ilmajoogaohjaajaksi Fuego Loungessa ja suorittanut siitä kummatkin osat: I ja II eli perus- ja jatkotason. Ilmajooga on melko uusi tulokas Suomessa ja Unnata Aerial Yogan kouluttaja Michelle Dortignac Nykistä on tuonut ohjaukseeni uuden tärkeän ulottovuuden – painovoiman merkityksen harjoitteluun! Ilmajooga on elämyksellinen harjoitus, jossa voi kokea vaativampienkin asanoiden vaikutukset turvallisesti kattoon kiinnitettävän silkin varassa – jopa ylösalaisin!

Lisäksi olen päivittänyt osaamistani kansainväisten joogaohjaajien Work Shopeissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Usea erilainen opettaja joogapolkuni varrelta on vaikuttanut minun. Heidän opeistaan ammennan uutta omaan joogaharjoitukseeni. Sitä kautta hyväksi todettu ja toimivaksi koettu tieto ja taito siirtyvät myös ohjaukseeni. Ron Reid ja Maarla Meenaksi Joy ovat sytyttäneet uuden palon Astangajoogan puolelle.  Newyorkilainen Smart Flow Yogan perustaja Annie Carpenter on entinen balettitanssija, joka on auttanut minua löytämään vahvemman coren sekä raajojen välisen linjauksen. Jani Jaatinen, huikea suomalainen joogaopettaja, on herättänyt maailman mielenkiinnon uskomattomiin asanoihin, joissa mikään ei tunnu olevan mahdotonta. Janilta olen saanut aivan uudenlaista valoa harjoitteluuni: vien harjoitustani entistä tavoitteellisemmin eteenpäin – hitaasti mutta varmasti – sillä haluan, että minulle annettu keho kantaa minut onnellisesti ja turvallisesti loppuun asti.

Kaikkein kiitollisin olen kuitenkin ensimmäiselle joogaohjaajalleni Hollannissa Hillary Brown:lle. Hän sytytti minuun tuon joogan palon ja ymmärryksen joogaa kohtaan – olemalla samanaikaisesti vaativa ja kuitenkin salliva. Löysin yhteyden oman kehon ja mielen välillä sekä ymmärryksen suurenmoista itsehoitomenetelmää kohtaan. Toivonkin että sinä ohjauksessani voisit kokea jotain vastaavaa ja löytäisit innostuksen joogaan olit sitten uusi joogan parissa tai jo useamman vuoden harrastanut. Jos mieltäsi askaruttaa jokin joogan parissa, toivon että uskallat kääntyä puoleeni ja annat minun auttaa sinua löytämään vahvuutesi ja luomaan itsellesi uuden, terveemmän ja hyvinvoivan itsesi. Sillä uskon, että jokaiselle löytyy joka elämänvaiheeseen jokin joogan laji, joka kannattelee läpi elämän. Monipuolisuus on avain elämän mittaisen joogapolun löytymiseen. Sydämellisesti tervetuloa tunneilleni!

Ps. Kurkkaa uusin koulutuspäivitykseni jooga/ Vijnana joogan puoleta!

Namaste,

Marjut Nyholm